Μουσικό Αρχείο

Περιηγηθείτε στο μουσικό αρχείο του Κέντρου Μουσικής Πληροφόρησης!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ | ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ | ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Αναζήτηση

ADVANCED SEARCH OPTIONS

Καταχωρηθείτε στο μουσικό κατάλογο!

Καταχωρηθείτε στο μουσικό κατάλογο του Κέντρου Μουσικής Πληροφόρησης Κύπρου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Organisations A to Z

Πολιτιστική Κίνηση Λεμεσού «Επιλογή»

 
Πολιτιστική Κίνηση Λεμεσού «Επιλογή»

Γενικές Λεπτομέρειες

Γλαδστωνος 99 & Αντώνη Λουκαϊδη Oasis Court D1

Πόλη: Λεμεσός

Ταχ. Κώδικας: 3032

Ταχυδρομική Θυρίδα: 58243

Χώρα: Κύπρος

Τηλ.1: +357 25 580650

Fax: +357 25 584250

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: info@epilogi.info

Ηλ. Διεύθυνση: http://www.epilogi.info/

Η Πολιτιστική Κίνηση Λεμεσού «Επιλογή» (Jeunesses Musicales Cyprus), ιδρύθηκε ως σωματείο (μη-κερδοσκοπικός, μη-κυβερνητικός οργανισμός) τον Νοέμβριο του 1992,  με την παρουσία δεκάδων καλλιτεχνών, ανθρώπων με πολιτιστική δράση, με όραμα και στόχο έναν κόσμο καλύτερο, μια κοινωνία με αξίες και καλή ποιότητα ζωής για όλους τους κατοίκους της πόλης της Λεμεσού, δηλαδή τη δημιουργία της κοινωνίας του ενεργού πολίτη. Η «Επιλογή» δημιουργήθηκε για να προωθεί την πολιτιστική δημοκρατία και τον πλουραλισμό. 

Σήμερα, η «Επιλογή» είναι ένας από  τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς της Κύπρου, με βαθιές κοινωνικές ρίζες και περισσότερα από 250 μέλη, κυρίως νέους, που εμπλέκονται σε τακτικές δραστηριότητες των τεσσάρων χορωδιών μας – Χορωδιακού Εργαστηρίου, Παιδικής Χορωδίας, Χορωδίας Νέων και της Μικτής Χορωδίας. Η Επιλογή διοργανώνει συναυλίες και φεστιβάλ, ποικίλα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, διαγωνισμούς ζωγραφικής και ανταλλαγές νέων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο με χιλιάδες ακροατές κάθε χρόνο.

Είναι ενεργό μέλος των δικτύων Jeunesses Musicales International, European Choral Association – Europa Cantat, Anna Lindh Foundation NN Cyprus, Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού, της Κυπριακής Επιτροπής Μουσικής και του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου. Η Επιλογή στηρίζεται από Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, ΟΠΑΠ Κύπρου. Από το 2010, τα προγράμματα της Επιλογής υποστηριχτήκαν και από το  Πρόγραμμα «Πολιτισμός 2007-2013» και «Νεολαία εν Δράση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ίδρυμα Anna Lindh για Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Ίδρυμα, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και έναν ευρύ κύκλο υποστηρικτών και συνεργατών από όλο τον κόσμο.

Μαζί με το Jeunesses Musicales International Arab Academy of Music του Αραβικού Συνδέσμου ίδρυσε το Ευρω-Αραβικό Κέντρο Νεανικής Μουσικής στην Λεμεσό.

 

Πρόσφατες Κυκλοφορίες

Preview Next

Cyprus Music Information Centre (CyMIC)

25-27, Οθέλλου, Πύλη Αμμοχώστου, 1016, Λευκωσία, Κύπρος
T: +357 22 466003, +357 22 809804 | F: +357 22 346124 | E: info@cymic.org.cy

© Πνευματικά δικαιώματα 2009 - 2022 - Cyprus Music Information Centre