Μουσικό Αρχείο

Περιηγηθείτε στο μουσικό αρχείο του Κέντρου Μουσικής Πληροφόρησης!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ | ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ | ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Αναζήτηση

ADVANCED SEARCH OPTIONS

Καταχωρηθείτε στο μουσικό κατάλογο!

Καταχωρηθείτε στο μουσικό κατάλογο του Κέντρου Μουσικής Πληροφόρησης Κύπρου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποιοι είμαστε

Ποιοι είμαστε

Σχετικά με το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης Κύπρου

Το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης Κύπρου άρχισε τη λειτουργία του το 2008 μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, με στόχο να προωθεί και να ενθαρρύνει την δημιουργία, εκτέλεση και κατανόηση της μουσικής Κυπρίων δημιουργών.

Το Κέντρο έχει ως στόχο να καθιερωθεί ως ο κύριος παροχέας πληροφοριών, ειδικών εκδόσεων και μουσικών παρτιτούρων, σχετικών με το σύνολο της Κυπριακής μουσικής δημιουργίας. Το Κέντρο είναι πλήρες μέλος του International Association of Music Information Centres (IAMIC), ενός διεθνές δικτύου που αποτελείται από σαράντα οργανισμούς σε τριάντα-έξι χώρες που προωθούν τη νέα μουσική και να συνεργάζεται με το Σύνδεσμο αυτό σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Κύρια δραστηριότητα του Κέντρου είναι να εξυπηρετεί τις ανάγκες του μουσικόφιλου κοινού για πληροφορίες, εξειδικευμένες εκδόσεις, ηχογραφήσεις και μουσικές παρτιτούρες που αφορούν την κυπριακή μουσική. Κύριοι χρήστες του Κέντρου είναι συνθέτες, μουσικοί εκτελεστές, ορχήστρες και μικρότερα μουσικά σύνολα, μουσικοί ερευνητές, καθώς επίσης καθηγητές και μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα για τους σκοπούς της μουσικής εκπαίδευσης αναπτύσσεται ένα ευρύ φάσμα πηγών αναφοράς.

Το Κέντρο, επιπλέον, προσφέρει στο κοινό της Κύπρου πληροφορίες σχετικά με την τοπική μουσική ζωή, συνεισφέρει στην ευρύτερη πολιτιστική ανάπτυξη, κάνει γνωστά τα επιτεύγματα των τοπικών καλλιτεχνών και λειτουργεί ως μια επιπλέον δυναμική φωνή των μουσικών καλλιτεχνών στην Κύπρο σε συζητήσεις για την πολιτιστική πολιτική σε εθνικό επίπεδο.


Cyprus Music Information Centre (CyMIC)

25-27, Οθέλλου, Πύλη Αμμοχώστου, 1016, Λευκωσία, Κύπρος
T: +357 22 466003, +357 22 809804 | F: +357 22 346124 | E: info@cymic.org.cy

© Πνευματικά δικαιώματα 2009 - 2021 - Cyprus Music Information Centre